ילדות עברית" פתיחה, 2.9.07
נעילה: ספט' 2009
התערוכה "ילדות עברית" אשר נוצרה לכבוד מלאות 120 שנה לבית הספר העברי הראשון בעולם, "חביב" ו- 60 למדינת ישראל מציגה את דרכם ותרומתם של מייסדי וראשוני ראשון-לציון ליצירת דמות היהודי החדש . הקמת בית הספר העברי הראשון על ידי ראשוני המושבה, לא עמדה בפני עצמה, היא הייתה תולדה של הרוח הלאומית והאידיאולוגיה שלהם. היא נעשתה מתוך מודעות ילדות עברית" פתיחה, 2.9.07
נעילה: ספט' 2009
התערוכה "ילדות עברית" אשר נוצרה לכבוד מלאות 120 שנה לבית הספר העברי הראשון בעולם, "חביב" ו- 60 למדינת ישראל מציגה את דרכם ותרומתם של מייסדי וראשוני ראשון-לציון ליצירת דמות היהודי החדש . הקמת בית הספר העברי הראשון על ידי ראשוני המושבה, לא עמדה בפני עצמה, היא הייתה תולדה של הרוח הלאומית והאידיאולוגיה שלהם. היא נעשתה מתוך מודעות
למהלך ההיסטורי שביצעו ולהשלכותיו העתידיות. ידוע שלא ידעו די בשיבה לארץ-ישראל ובהיאחזות באדמתה אלא יש צורך בהחייאה ובחידוש של השפה העברית והתרבות העברית על מנת ולהעמיק את הקשר של היהודי אל ארצו ואל עברו ההיסטורי מחד וכדי להרחיק ממנו את משא הגלות ואורחותיה מאידך. ומה נכון יותר מאשר להשקיע בחינוך הדור הבא, בהענקת מסרים עבריים לאומיים ובחינוך לערכי אהבת האדמה והארץ, כל אלה בנוסף לערכים היהודיים אותם לא השליכו מאחורי גיוום.
התערוכה מציגה פכים מחיי הילדים במושבה ראשון-לציון מראשיתה בשנת 1882 ועד קום המדינה ועוסקת במאפייני הילדות של פעם במושבה בפרט ובארץ ישראל בכלל . בתערוכה מוצגים עיסוקיהם, התבטאויותיהם ומשחקיהם של הילדים. המוצגים וכן הטקסטים ההיסטוריים המשולבים בתערוכה מאירים את עולמם התרבותי והערכי ואת התפקיד שנועד להם בבניין הארץ ובתקומתה. אורח החיים וכן הערכים והמסרים לאורם חונכו הילדים, משקפים את מציאות התקופה ואת עולם המבוגרים של אותם ימים. אותם ערכים ומסרים הם אשר עיצבו אותם כילדים עבריים בארץ ישראל וכבוגרים הבונים את עתידם במולדת החדשה ישנה.
התערוכה מבטאת את רוח התקופה ללא כל נימה של ציניות או ביקורת אלא מתוך תחושה מסויימת של געגוע לימים ההם, ימי הלאומיות, התום, הצניעות והביטחון בעתיד ובדרך בארץ ישראל.
אוצרת: יונה שפירא
עיצוב והפקת התערוכה: נקודת מפנה
עיצוב הקטלוג: אורימי